Forældrene

På Momentum er samarbejdet med forældrene noget vi prioriterer højt og vi anser det som et vigtigt led i den unges trivsel, og dermed en vigtig faktor for at opnå trivsel i anbringelsen.
Vi arbejder derfor altid målrettet ud fra en overbevisning om, at det ikke kun påvirker den unge at være anbragt uden for hjemmet, det påvirker hele familien og derfor er vores mål at få forældrene til at støtte op om anbringelsen, således at den unge ikke oplever at føle sig i klemme mellem anbringelsessted og forældre. Det er vores erfaring, at et konstruktivt og åbent samarbejde mellem opholdssted og forældre skaber de bedste betingelser for trivsel og udvikling hos den unge.
Hos Momentum inviterer vi gerne forældrene til at besøge huset og os, hjemmebesøg er også en mulighed, – dette altid i overensstemmelse med anbringende kommunen. Vi arbejder under hele anbringelsen på at styrke, bevare eller genetablere relationen mellem forældre og barn, inden for de rammer som er givet af anbringende kommune.
På momentum er vi bevidste om, at hver enkelt anbringelse er noget helt særligt, med særlige behov der ønskes tilgodeset, dette gør vi vores yderste for at imødekomme i et tæt samarbejde mellem forældre og deres barn, anbringende kommune og personalet på Momentum.
Vi arbejder ud fra en forståelse af, at det er vigtigt for forældrene løbende at blive informeret om, hvad der sker i deres barns liv, at de bliver hørt og inddraget i vigtige beslutninger omkring deres barn. Det er efter vores erfaring med til at øge et godt samarbejde, også mellem forældre og anbringende kommune, hvilket alt sammen understøtter muligheden for trivsel hos den unge.
Alle unge der flytter ind på Momentum får kort efter indflytning tildelt en primær kontaktpædagog, som også er den, der har den primære kontakt til forældrene, således at forældrene oplever en tryghed i at tale med den person som er tæt på deres barn.