Pædagogiske tilgange

Momentums faglige tilgange og metoder er

Anerkendende relations pædagogik

Relations pædagogikken tager udgangspunkt i at det er i relationerne med andre mennesker, vi udvikler os. Gode relationer mellem barn og pædagog, barn og forælder eller barn og lærer er afgørende for barnets positive udvikling og trivsel. Det samme gør sig gældende for relationen mellem forældre, institution og skole. Anerkendende relations pædagogik er en tilgang, der bygger på den grundlæggende antagelse om, at sunde og støttende relationer er afgørende for barnet- den unges trivsel og udvikling. Vi arbejder på at skabe et trygt og positivt miljø, hvor de føler sig sete, hørt og respekterede. Gennem anerkendelse af den enkeltes ressourcer og styrker ønsker vi at styrke deres selvopfattelse og tro på egne evner.

Mentalisering

Gennem mentalisering lærer man egne følelser og tanker at kende og forstår, at de er baggrunden for ens adfærd. Dette giver en fornemmelse af kontrol og selvbevidsthed. Mentalisering hænger tæt sammen med evnen til at regulere følelser. At mentalisere har i sig selv en affektregulerende funktion.

Mentalisering er en tilgang, der fokuserer på at forstå og reflektere over egne og andres mentale tilstande, intentioner og følelser. Vi understøtter barnet- og den unge i at udvikle deres evne til at forstå og håndtere deres egne følelser og reaktioner samt at forstå andres perspektiver. Dette bidrager til en bedre selvregulering, konfliktløsning og relationel forståelse.

Opholdsstedet Momentum

Værdigrundlag og faglige tilgange

Vores værdigrundlag tager afsæt i  respekt, omsorg og anerkendelse af det enkelte barn og ung.

Vi arbejder ud fra en anerkendende relations pædagogik. Vi anerkender, at baggrund og oplevelser kan have stor indflydelse på deres adfærd og trivsel, og vi møder alle med empati og forståelse, uanset hvor de er i deres liv.

Kontakt os i dag